Bu Blogda Ara

Bilgisayara Android Kurma

    Çağımızın hızla ilerleyen teknolojisinde mobil cihazlar da aynı hızla gelişmektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde PDA kullanımı artmakta ve bu artış mobil işletim sistemlerini hayatımızın bir parçası haline getirmektedir. Hatta bazen mobil oyun ve uygulamaların işlevselliğinden dolayı keşke bilgisayarlarımızda da bu teknolojiyi kullanabilsek diyoruz. İşte bu makalemizde mobil işletim sistemlerinin dünyada en fazla telefon üretici tarafından tercih edileni ve en hızlı gelişen ’i bilgisayarımızda nasıl kullanabiliriz bundan  bahsedeceğiz.
    Bilgisayarımızda Android’i kullanabilmek için öncelikle  aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarımıza uyumlu olan iso dosyasını indirmemiz gerekiyor:
   Yukardakilerden uyumlu olan iso dosyasını indirdikten sonra bize en az 1 gb’lık bir USB bellek gerekmektedir.

Java Öğreten Oyun (CodeSpells)

California Üniversitesi'ndeki Bilgisayar Yazılım Uzmanları Java İçin Kod Yazmadaki Teoriyi Öğreten Video Oyunu Geliştirdiler

   Günümüzde kullanılan en yaygın programlama dili olan Java’da kod yazmayı ilkokul düzeyinde lise bilgi düzeyinde olan herkesin rahatlıkla bu oyunu oynayarak uygulama geliştirebilecek alt yapıyı varen birinci şahıs oyunculu bir video oyunu (First-Person Player Video Game) tasarladılar.

Genius’dan 35 lümen parlaklık sunabilen ufak boyutlu pico projektör: BV 180

Genius'dan 35 lümen parlaklık sunabilen ufak boyutlu pico projektör: BV 180
    Ufak boyutlarıyla her zaman taşınabilecek bir yapı ortaya koyabilen pico projektör modelleri arasına, Genius tarafından BV 180 model isimli yeni bir seçenek ekledi.

    132x 71 x 14 mm boyut ve 165 gram ağırlığı ile taşınabilirlik noktasında sorun yaşatmayan DLP pico projektör Genius BV 18, teknik olarak 35 lümen parlaklık, 300:1 kontrast değeri, 4:3 en-boy oranı, RGB LED aydınlatma kaynağı ve 800 x 600 piksel çözünürlük gibi ayrıntılar ile geliyor.

Windows 8'in En Önemli Özellikleri

Windows 8

    Hepimiz Windows 8'in tamamen yeniden tasarlanmış bir işletim sistemi olduğunu biliyoruz ama bir çok kullanıcıya göre iki üç yeni özellik ve tasarımı dışında Windows 7'den çok da farklı değildir. Kullanıcıların kafalarında olan bu düşünce aslında doğru değildir çünkü Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzü'nün arkasına saklanmış birçok etkileyici özellikle birlikte gelmektedir. Yenilenmiş görünüm, başlat düğmesi eksikliği, yeni başlat ekranı, çekicilik ve diğer geliştirilen özellikler birçok Windows kullanıcısı tarafından kolaylıkla fark edilebiliyor olsa da bu tanıtılan işletim sisteminin diğer değişen özellikleri hakkında kullanıcılar tam olarak fikir sahibi değildir. Uygulama Geliştirme Müdürü ve Uygulama Deneyimi SWAT Team'i Oliver Niehus en son çıkan işletim sisteminin aslında önceki işletim sistemlerinden farklı olduğunu herkese göstermek için, bir blog yazısı altında Windows 8'de olan mevcut tüm değişikliklerin tam bir listesini ortaya çıkardı. İşte karşınızda Windows 8 özellikleri için yayınlanan şaşırtıcı uzunluktaki bu liste:
  • Kullanıcı hesabı denetimi değişiklikleri
  • Hızlı Açılış
  • Sanal Ağ Anahtarı
  • Hibrid Kapatma
  • Sanal Fiber Kanal

Taşınabilir Cihazlarda mikroUSB Standardı



    Taşınabilir cihazlarda ilk dönemlerde şarj etmek ve veri aktarımı yapabilmek için farklı farklı portlara sahip kablolar kullanmamız gerekiyordu.  Ancak son yıllarda akıllı telefonlarda farklı olarak miniUSB girişinin hem veri aktarımı hem de şarj için kullanılabilmekte ve bu yöntem eskiye nazaran çok daha etkilidir ve güzel bir bağlantı biçimidir.

   Son birkaç yıldır mobil cihazlarda standart bir şarj ünitesinin kullanılması konusunda üreticilere baskı yapılıyor ve en azından akıllı telefon tarafında bu hemen hemen sağlanmış durumda. Tabletler ise yüksek voltaj gereksinimi nedeniyle bu standarda pek uymuyor.

Robot Biliminde Son Nokta



  Robot Biliminde Son Nokta 

    Philladelphia/Pennsylvania/ABD'de bulunan özel Pennsylvania Üniversitesi, en son teknolojiye sahip algılama ve otomasyon teknolojisi ile yaptığı Quadrotors (dört pervaneli mikro helikopterlerrobotlarına ait video yayımladı.

    Çeşitli biçimlerde mükemmel bir düzen içinde hareket eden uçan bu mikro robotlar, günümüzde robot bilim teknolojisinde gelinen noktayı gözler önüne serdi.


    Pennsylvania Üniversitesinin GRASP (Genel robotbilim, Otomasyon, Hissetme ve Algılama) laboratuarlarında geliştirilen, kendi başına hareket edebilen mikro helikopterler, mükemmel bir düzen içinde hareket edebildikleri gibi çok esnek manevralar gerçekleştirebiliyor olmaları izleyicileri kendilerine hayran bırakıyor.


    Projede yer alan bilim insanlarının hazırladığı etkileyici videoda, mikro helikopterlerin yön değiştirdikleri, engelleri manevra kabiliyetleriyle aşmaları, havada sekiz rakamını oluşturdukları  ve hatta bununla yetinmeyip havada takla attıkları görülüyor. Ayrıca bu robotlar muhteşem bir şekilde senkronize çalıştıkları için havada sanki birbirlerine görünmez bağlar ile bağlılanmış hissini uyandırıyor.

WİNDOWS GEÇMİŞİ


WİNDOWS TARİHİ

    Windows, Microsoft tarafından PC'ler için geliştirilen bir İşletim Sistemi. İlk kez 1983'te IBM marka bilgisayarlarda kullanılmak amacıyla MS-DOS üzerinde çalışan grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) olarak piyasaya sürüldü. Microsoft'un modellediği GUI Apple'ın Mac OS'tan sonra bilinen ilk arayüz yneticisidir. 1980'lerden günümüze çok büyük değişimler geçirmiş olan Windows zaman içerisinde kendi başına bir işletim sistemi olmuş, NT çekirdeğine geçmiş ve ortaya bugün -sunucu sistemleri hariç- işletim sistemi pazarının %90'ını kontrol eden işletim sistemi çıkmıştır.







Overclock Nedir? Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)


Overclock Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl yapılır?

    Overclock kelimesinin Türkçede tam karşılığı birebir bulamazsa da en uygun "hız aşımı-hız aşırtma" gibi terimlerle ifade edilmektedir.Biz kısaca overclock'a bir işlemciyi normal çalışma frekansının daha üstünde bir frekansta çalışmaya zorlamak diyebiliriz.

    Bu ne demektir? Diyelim ki elimizde P4 3000 Mhz bir işlemcimiz var biz bunu 3200 Mhz de çalışmaya zorlar ve başarılı olursak OverClock yapmış oluruz.

İlk Lambasız Projektör



 İlk Lambasız Projektör

   Panasonic, Digital Link bağlantısını destekleyen dünyanın ilk lambasız projektörünü tanıttı. 

    Işık kaynağının 20,000 saatlik ömrü, kurulum esnekliği ve profesyonel özelliklerle dikkat çeken PT-RZ470/RZ370, güvenilir projektörler için yeni bir devir açıyor.
Geleneksel lambanın LED ve lazer diyotlarıyla değiştirildiği Panasonic’in tescilli teknolojisinde 3,000 lümenden fazla uzun ömürlü yüksek parlaklık sunuluyor. Lambasız modellerde iki seri bulunuyor: PT-RZ470 ve PT-RZ370. Bu seriler 1080p (1920 x 1080) ve WXGA (1,280 x 800) olmak üzere iki farklı çözünürlüğe sahip

ANDROID PROGRAMI NASIL YAPILIR?



    ANDROID PROGRAMI NASIL YAPILIR?  

    Google, özel bir yazılım bilgisi gerektirmeden herkesin kolaylıkla Android mobil işletim sistemi için uygun uygulama geliştirmesine olanak sağlayan APP INVENTOR‘I sınırlı sayıda kullanıcının kullanımına açtı. Yaklaşık 1 yıldır geliştirilmekte olan APP INVENTOR için google'ın öncelikli olarak hedeflediği kullanıcı kitlesi ise ortaokul ve lise çağındaki ögrenciler.

    Bununla beraber uygulama geliştirmeyi son derece kolaylaştıran bu aracın diğer bir faydası ise Android’in açık ara geride kaldığı uygulama sayısı rekabetinde iPhone’a yetişebilmek için Google’a önemli bir fırsat sunuyor olması.

Windows'ta x86 ve X64 Nedir ?


 

X86 Nedir?


 X86 = 32-Bit Demektir.

    X86 Intel’in ilk mikroişlemcilerinden olan 8086 ile ilgili yazılımlama kurallarını ifade eden bir tanımlamadır. Intel’in önemli özelliklerinden biri olan "geriye dönük yazılım uyumluluğu" böyle bir tanımlamanın oluşmasını sağlamış. Şöyle ki; 8086 mikroişlemcisi olan bir bilgisayar sisteminde hazırladığınız herhangi bir assembly yazılımı X86 uyumlu tüm bilgisayarlarda çalışır. 80286, 386, 486 SX veya DX, Pentium, Pentium III, AMD nin 286, 386 işlemcilerinde veya Nexgen, Cyrix’in aynı tür işlemcilerinde ve diğerlerinde bu yazılım çalışacaktır. Bu demek oluyor ki yukarıda saydığımız tüm mikroişlemciler ve uyumlu olan diğerlerinin ortak bir yönü var. Bu ortak yönler ortak yazılım kodların olması ve mikroişlemcilerinin temel mimarileri birbirinin aynı olmasıdır.

    Yeni bir mikroişlemci üretildiğinde, eski mikroişlemcilere uyumlu olması büyük bir avantajdır. Öyle olmasaydı bugün dünyada oranında PC, X86 uyumlu işlemci kullanıyor olmazdı. Bu yüzden mikroişlemci pazarının bu büyük dilimini birkaç firma paylaşıyor, aslan payını Intel, daha sonra AMD geliyor, Cyrix ve Nexgen gibi diğer mikroişlemci üreten şirketlerin isimlerini pek duymuyoruz.

Windows 9 2015 te çıkıyor


Windows 10 2015 te çıkıyor
  Windows 8 final sürümünü Ekim 2012 de piyasaya süren Microsoft şimdiden windows 10 için çalışmalara başladı ve söylenenlere göre 2015 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor... Windows 10 ile 32 ve 64 bit sınırını aşıp 128 bit işletim sistemi çıkarmayı hadefliyor...Windows 10 çıkınca da windows 7 destsğini tamamen keseceği gelen bilgiler arasında... 

Galaxy Note II'nin S-Pen Kalemi


   S-Pen'in En İyi 10 Özelliği ve Kullanımı

   Yüksek donanımsal özellikleri ve 5,5HD Super AMOLED ekranı ile dikkat çeken Samsung Galaxy Note II ile geçirdiğim süreç sonrasında bence bu cihazın sahip olduğu en ilgi çekici özellik olan S-PEN kalem ile yapılabilecekleri Galaxy Note 2 sahibi olan ya da almayı düşünen okuyucularımız için özetlemek istedim.. Samsung Galaxy Note II'nin S-Pen isimli özel kalemi yapılabilecekler saymakla bitecek gibi değil onun için ben okuyucularımıza özel olarak kendi görüşüme göre en çok ön plana çıkan 10 özelliğin üzerinde durmaya karar verdim.