Bu Blogda Ara

Bilgisayara Android Kurma

    Çağımızın hızla ilerleyen teknolojisinde mobil cihazlar da aynı hızla gelişmektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde PDA kullanımı artmakta ve bu artış mobil işletim sistemlerini hayatımızın bir parçası haline getirmektedir. Hatta bazen mobil oyun ve uygulamaların işlevselliğinden dolayı keşke bilgisayarlarımızda da bu teknolojiyi kullanabilsek diyoruz. İşte bu makalemizde mobil işletim sistemlerinin dünyada en fazla telefon üretici tarafından tercih edileni ve en hızlı gelişen ’i bilgisayarımızda nasıl kullanabiliriz bundan  bahsedeceğiz.
    Bilgisayarımızda Android’i kullanabilmek için öncelikle  aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarımıza uyumlu olan iso dosyasını indirmemiz gerekiyor:
   Yukardakilerden uyumlu olan iso dosyasını indirdikten sonra bize en az 1 gb’lık bir USB bellek gerekmektedir.
Eğer USB belleğimiz de hazır ise Buradan en son Unetbootin programını indiriyoruzUnetbootin uygulaması indiğinde ilk olarak USB belleğimizi bilgisayarımıza takıp FAT32 olarak biçimlendiriyoruz. Normal biçimlendirme çok sürecebileceğinden sizlere hızlı olarak biçimlendirmeyi tavsiye ediyoruz. Biçimlendirme bittiğinde unetbootin uygulamasını çalıştırıyoruz. Uygulama açıldığında karşımıza aşağıdaki resime benzer bir ekran gelecektir:
unebootin Android Bilgisayara Android Kurma
    Uygulamada altta yer alan Diskimage yazan yeri işaretleyip … şeklinde bulunan kutucuğa tıklayıp indirmiş olduğumuz  .iso uzantılı dosyayı seçiyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra USB Drive yazan yerin karşısındaki harfin olduğu yere tıklayıp USB diskimiz hangi harfle gösteriliyorsa bilgisayarımızdan bakıp o harfi seçiyoruz. Usb disk seçimimizi yaptıysak artık OK diyerek diske iso dosyasını yazdırma işlemini başlatmış oluyoruz. İşlemler birkaç dakika sürebilir,  sonlanana kadar bekleyin. Yazdırma işlemi tamamlandığında bilgisayarımızı Bootloader modunda başlatıyoruz. Karşımıza çıkan seçeneklerden USB diskimizi enter ile seçerek işleme devam ediyoruz. Seçim yapınca karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi dört seçenekli bir menü çıkıyor:
Android x86 Bilgisayara Android Kurma
    Karşımıza çıkan yukarıdaki menüden ilkini yani Lıve SD-Run Android without İnstallation yazanı enter tuşu seçiyoruz. Seçimi yapınca biraz beklememiz gerekiyor ve karşımıza Android’in  meşhur logosu çıkıyor. İşte bu logo herşeyin yolunda gittiğini bize bildiriyor ve bir müddet sonra karşımıza Android işletim sistemi çıkıyor. İlk olarak dil ayarlarımızı yapıp ilk kurulum ayarlarını next diyerek geçiyoruz ve kurulumu tamamlıyoruz.

Makale Notları:

1.Her da  (notebook ve netbookta ) anlatılanlar çalışmayabilir. Kendi cihazınıza uygun olan iso dosyasını bulmanız gerekmektedir.
2.Tüm modellere uyumlu olarak sadece Android 2.2 Froyo sürümü vardır. 2.3, 3,2,4,0 sürümleri her cihaz ile uyumlu olmayabilir.
Aşağıdan Tüm Cihazlara Uyumlu Olan Froyo Sürümünü İndirebilirsiniz:
android-x86-2.2-generic.isoAndroid-x86 2.2 live & installation iso for generic x86 PC/notebook/netbook/tabletNov 23, 2011 4:46 AMChih-Wei Huang
Tüm cihazlarla uyumlu Android Froyo sürümü indir

Volkan ÖZTÜRK - volkanozturkk.blogspot.com