Bu Blogda Ara

Bilgisayara Android Kurma

    Çağımızın hızla ilerleyen teknolojisinde mobil cihazlar da aynı hızla gelişmektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde PDA kullanımı artmakta ve bu artış mobil işletim sistemlerini hayatımızın bir parçası haline getirmektedir. Hatta bazen mobil oyun ve uygulamaların işlevselliğinden dolayı keşke bilgisayarlarımızda da bu teknolojiyi kullanabilsek diyoruz. İşte bu makalemizde mobil işletim sistemlerinin dünyada en fazla telefon üretici tarafından tercih edileni ve en hızlı gelişen ’i bilgisayarımızda nasıl kullanabiliriz bundan  bahsedeceğiz.
    Bilgisayarımızda Android’i kullanabilmek için öncelikle  aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarımıza uyumlu olan iso dosyasını indirmemiz gerekiyor:
   Yukardakilerden uyumlu olan iso dosyasını indirdikten sonra bize en az 1 gb’lık bir USB bellek gerekmektedir.

Java Öğreten Oyun (CodeSpells)

California Üniversitesi'ndeki Bilgisayar Yazılım Uzmanları Java İçin Kod Yazmadaki Teoriyi Öğreten Video Oyunu Geliştirdiler

   Günümüzde kullanılan en yaygın programlama dili olan Java’da kod yazmayı ilkokul düzeyinde lise bilgi düzeyinde olan herkesin rahatlıkla bu oyunu oynayarak uygulama geliştirebilecek alt yapıyı varen birinci şahıs oyunculu bir video oyunu (First-Person Player Video Game) tasarladılar.

Genius’dan 35 lümen parlaklık sunabilen ufak boyutlu pico projektör: BV 180

Genius'dan 35 lümen parlaklık sunabilen ufak boyutlu pico projektör: BV 180
    Ufak boyutlarıyla her zaman taşınabilecek bir yapı ortaya koyabilen pico projektör modelleri arasına, Genius tarafından BV 180 model isimli yeni bir seçenek ekledi.

    132x 71 x 14 mm boyut ve 165 gram ağırlığı ile taşınabilirlik noktasında sorun yaşatmayan DLP pico projektör Genius BV 18, teknik olarak 35 lümen parlaklık, 300:1 kontrast değeri, 4:3 en-boy oranı, RGB LED aydınlatma kaynağı ve 800 x 600 piksel çözünürlük gibi ayrıntılar ile geliyor.

Windows 8'in En Önemli Özellikleri

Windows 8

    Hepimiz Windows 8'in tamamen yeniden tasarlanmış bir işletim sistemi olduğunu biliyoruz ama bir çok kullanıcıya göre iki üç yeni özellik ve tasarımı dışında Windows 7'den çok da farklı değildir. Kullanıcıların kafalarında olan bu düşünce aslında doğru değildir çünkü Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzü'nün arkasına saklanmış birçok etkileyici özellikle birlikte gelmektedir. Yenilenmiş görünüm, başlat düğmesi eksikliği, yeni başlat ekranı, çekicilik ve diğer geliştirilen özellikler birçok Windows kullanıcısı tarafından kolaylıkla fark edilebiliyor olsa da bu tanıtılan işletim sisteminin diğer değişen özellikleri hakkında kullanıcılar tam olarak fikir sahibi değildir. Uygulama Geliştirme Müdürü ve Uygulama Deneyimi SWAT Team'i Oliver Niehus en son çıkan işletim sisteminin aslında önceki işletim sistemlerinden farklı olduğunu herkese göstermek için, bir blog yazısı altında Windows 8'de olan mevcut tüm değişikliklerin tam bir listesini ortaya çıkardı. İşte karşınızda Windows 8 özellikleri için yayınlanan şaşırtıcı uzunluktaki bu liste:
  • Kullanıcı hesabı denetimi değişiklikleri
  • Hızlı Açılış
  • Sanal Ağ Anahtarı
  • Hibrid Kapatma
  • Sanal Fiber Kanal

Taşınabilir Cihazlarda mikroUSB Standardı



    Taşınabilir cihazlarda ilk dönemlerde şarj etmek ve veri aktarımı yapabilmek için farklı farklı portlara sahip kablolar kullanmamız gerekiyordu.  Ancak son yıllarda akıllı telefonlarda farklı olarak miniUSB girişinin hem veri aktarımı hem de şarj için kullanılabilmekte ve bu yöntem eskiye nazaran çok daha etkilidir ve güzel bir bağlantı biçimidir.

   Son birkaç yıldır mobil cihazlarda standart bir şarj ünitesinin kullanılması konusunda üreticilere baskı yapılıyor ve en azından akıllı telefon tarafında bu hemen hemen sağlanmış durumda. Tabletler ise yüksek voltaj gereksinimi nedeniyle bu standarda pek uymuyor.