Bu Blogda Ara

Galaxy Note II'nin S-Pen Kalemi


   S-Pen'in En İyi 10 Özelliği ve Kullanımı

   Yüksek donanımsal özellikleri ve 5,5HD Super AMOLED ekranı ile dikkat çeken Samsung Galaxy Note II ile geçirdiğim süreç sonrasında bence bu cihazın sahip olduğu en ilgi çekici özellik olan S-PEN kalem ile yapılabilecekleri Galaxy Note 2 sahibi olan ya da almayı düşünen okuyucularımız için özetlemek istedim.. Samsung Galaxy Note II'nin S-Pen isimli özel kalemi yapılabilecekler saymakla bitecek gibi değil onun için ben okuyucularımıza özel olarak kendi görüşüme göre en çok ön plana çıkan 10 özelliğin üzerinde durmaya karar verdim.



    Galaxy Note II bana araştırma sürecini adeta zehir etti. Zira bu cihazı kurcalamak için buluşmam gereken insanları ekmek zorunda kaldım ve tüm vaktimi evde dört duvar arasında geçirmeye mahkum ettim kendimi.
Tabi lafı daha fazla uzatmadan hemen yeni Galaxy Note 2'nin özel kalemi S-Pen ile yapılabileceklere geçelim;
Sağladığı hoş kullanım ile Galaxy Note 2 sloganındaki iddasının arkasını dolduruyor

1) S-Pen View Özelliği: Cihazın sağ alt kısmında yer alan S-Pen kalemi kolayca yuvasından çıkartılıp tekrar yerine geri sokulabiliyor. S-Pen'i ekrana değdirmeden 1-2 cm yukarıdan tuttuğunuz zaman kalemin ucunun ekran üzerine bir izdüşümünü görünmekte. Elektronik kalem üzerinden bir lazer çıkıyormuş hissi uyandıran bu özellik sayesinde ekranda hedef almak istediğiniz noktaları çok rahat bir şekilde görüntülemek mümkün.


2) Sağa/Sola Çizilen Ok İşaretleri ile Ekran Üzerinde İleri/Geri Gitme:

    Herhangi bir anda Galaxy Note II ekranı üzerinde S-Pen elektronik kalem ile sağa ya da sola doğru bir ok işareti çizildiğinde (çizimde özenmenize hiç gerek yok, cihaz benim çizdiğim çok kötü okları bile rahatça algıladı) bir ileri ya da gerideki ekrana gitmek mümkün oluyor. Başlangıçta biraz gereksiz gibi gözükmekte olan bu özelliğe alıştığınızda bir daha bırakmanız zor benden söylemesi :)


3) S-Pen Elektorik Kalem ile Ekran Görüntüsü Almak:

    Ekran görüntüsü S-Pen ile nasıl alınır? Bu sorunun cevabını bulmak çok kısa biz zamanımı aldı. Yapmanız gereken tek şey parmağınızı S Pen'in yan tarafında yer alan özel düğmeye basılı tutmak ve ekran üzerinde 2 saniye beklemek. Eliniz bu tuşa basılı bir kaç saniye bekledikten sonra alınan ekran görüntüsü otomatik olarak size önizlemesini sunarak galeri üzerinde ekran görüntüleri klasörüne kaydediliyor.

4) S-Pen Elektorik Kalem ile Seçilen İmajın Ekran Görüntüsünü Almak:

    Ekran görüntüsünü S-Pen ile  alma işlemini özelleştirmek mümkün. Bunun için yapılması gereken tek şey ekran üzerinde seçmek istediğimiz alanın etrafında yer alan sınırları belirlemek oluyor. Seçmek istediğiniz alanın etrafını çizme konusunda herhangi bir geometrik sınırlamanız bulunmuyor. Yani ister kalp çizin ister bir üçgen. Aşağıda yer alan ekran görüntülerine göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.


S-Pen Elektronik Kalemi kullanarak ekran görüntüsü almak adeta çocuk oyuncağı

Ekran görüntüsü almak istediğiniz objenin çevresini dönmeniz yeterli

5) S-Pen Elektronik Kalem ile Metin Seçmek ve Düzenlemek

S Kalem ile ekran üzerinde görüntülenen metnin bir noktasında düzenleme yapmak istendiği takdirde yapılması gereken işlem basit: S-Pen'in yanında yer ala tuşa basarak düzenlemek i stediğiniz ilgili satıra gidin ve de üzerinde oynama yapacağınız kelimelerin altını çizin. Sonrasında tüm gerekli düzenleme seçeneklerinin görüntülendiğini göreceksiniz.
S Pen elektronik kalem ile metinler üzerinde düzenlemek yapmak çok kolay

6) S Pen Elektronik Kalem ile Hızlı Komut Penceresi Açmak

S Kalem elektronik kalemin yan tarafında yer alan tuşa basılı olarak ekran üzerinde aşağıdan yukarıya bir ok çizdiğinizde karşınıza aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan 'quick command' yani 'hızlı komut' seçeneği çıkıyor.

S Pen elektronik kalemi yukarı kaydırınca karşınıza çıkan hızlı komut penceresi


7) S Pen Elektronik Kalem Alarmı: S Pen Keeper




   Çok ilginç özelliklerden bir tanesine geldik.. Yeni Galaxy Note 2 üzerinde yuvası olan S-Pen elektronik kalemi yerine koymayı unuttuğunuzu varsayalım. Bu ve benzer durumlarda S Pen Keeper özelliği devreye girerek size S Pen elektronik kalemin yuvasında olmadığını hatırlatıyor. Alarm kullanıcıya titreşim ve ses olarak iletiliyor.


8) S Pen Elektronik Kalem ile El Yazısının Bilgisayar Yazısına Dönüşmesi

Galaxy Note 2'nin 'Handwriting' yani 'El Yazısı' özelliği sayesinde ekran üzerinde S Pen elektronik kalem ile yazılanlar işletim sistemi tarafından otomatik olarak algılanıyor ve de bilgisayar yazısına dönüştürülüyor. Aşağıda kendi denemelerimden bir tanesinin ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

 S Pen Elektronik Kalem ile aşağıdaki siyah bölgeye yazdıklarınız yukarıda bilgisayar yazısına dönüşüyor


9) Galaxy Note 2 Paper Artist Foto Düzenleme Özelliği

Bu özellik aslında doğrudan Galaxy S Pen'in kullanımı ile alakalı olmasa da elektronik kalem kullanıldığında çok hoş olan bir uygulama. Bir fotoğraf filtresi olan Paper Artist uygulaması ile çektiğiniz fotoğrafları adeta bir karikatür edasında paylaşmak mümkün. Aşağıda deneme amaçlı bir fotoğrafın Paper Artist özelliği ile düzenlenmiş halini görmektesiniz.


10) Galaxy Note 2 ile Gelen S Beam Özelliği



    1. Samsung Galaxy Note 2 ile Galaxy S3 arasında S Beam üzerinden veri transferi: Hem Galaxy Note 2'den Galaxy S3'e hem de S3'den Note 2'ye sorunsuz bir şekilde ver, transferi yapılabilmekte.
 
    2. Samsung Galaxy Note 2 ile Diğer S Beam özellikli Samsung telefonlar arasındaki veri transferi: Galaxy Note 2'den diğerlerlerine veri transferi bir türlü gerçekleşemedi. Fakat Galaxy Nexus ve Galaxy S2'den Galaxy Note 2'ye veri transferinden herhangi bir sıkıntıya rastlamadım.

Sonuç

    Galaxy Note 2 her yönü ile gerçekten çok heyecan verici bir cihaz. Günlük hayatında HTC Nexus One akıllı telefon ile Nexus 7 tablet bilgisayarı aktif bir şekilde kullanan bir Android meraklısı olarak Galaxy Note 2'nin bana her iki cihazında sunmuş olduklarını yeterince sağladığına şahit oldum. S Pen elektronik kalemler ile yapılabilecekleri de bunun üzerine eklediğimde kendimi çok yakın bir zaman içerisinde Galaxy Note 2'ye geçiş yapmış olarak hayal edebiliyorum. Umarım yukarıda maddeler halinde saymış olduğum özellikler Galaxy Note 2'yi merak eden ve de satın almayı düşünenler için faydalı olabilmiştir. Bu arada halihazırda Galaxy Note 2 kullanıcısı olanlar da yazıp çizdiklerimden yeni bir şeyler öğrenebilmişlerse ne mutlu bana.