Bu Blogda Ara

İlk Lambasız Projektör



 İlk Lambasız Projektör

   Panasonic, Digital Link bağlantısını destekleyen dünyanın ilk lambasız projektörünü tanıttı. 

    Işık kaynağının 20,000 saatlik ömrü, kurulum esnekliği ve profesyonel özelliklerle dikkat çeken PT-RZ470/RZ370, güvenilir projektörler için yeni bir devir açıyor.
Geleneksel lambanın LED ve lazer diyotlarıyla değiştirildiği Panasonic’in tescilli teknolojisinde 3,000 lümenden fazla uzun ömürlü yüksek parlaklık sunuluyor. Lambasız modellerde iki seri bulunuyor: PT-RZ470 ve PT-RZ370. Bu seriler 1080p (1920 x 1080) ve WXGA (1,280 x 800) olmak üzere iki farklı çözünürlüğe sahip

ANDROID PROGRAMI NASIL YAPILIR?



    ANDROID PROGRAMI NASIL YAPILIR?  

    Google, özel bir yazılım bilgisi gerektirmeden herkesin kolaylıkla Android mobil işletim sistemi için uygun uygulama geliştirmesine olanak sağlayan APP INVENTOR‘I sınırlı sayıda kullanıcının kullanımına açtı. Yaklaşık 1 yıldır geliştirilmekte olan APP INVENTOR için google'ın öncelikli olarak hedeflediği kullanıcı kitlesi ise ortaokul ve lise çağındaki ögrenciler.

    Bununla beraber uygulama geliştirmeyi son derece kolaylaştıran bu aracın diğer bir faydası ise Android’in açık ara geride kaldığı uygulama sayısı rekabetinde iPhone’a yetişebilmek için Google’a önemli bir fırsat sunuyor olması.

Windows'ta x86 ve X64 Nedir ?


 

X86 Nedir?


 X86 = 32-Bit Demektir.

    X86 Intel’in ilk mikroişlemcilerinden olan 8086 ile ilgili yazılımlama kurallarını ifade eden bir tanımlamadır. Intel’in önemli özelliklerinden biri olan "geriye dönük yazılım uyumluluğu" böyle bir tanımlamanın oluşmasını sağlamış. Şöyle ki; 8086 mikroişlemcisi olan bir bilgisayar sisteminde hazırladığınız herhangi bir assembly yazılımı X86 uyumlu tüm bilgisayarlarda çalışır. 80286, 386, 486 SX veya DX, Pentium, Pentium III, AMD nin 286, 386 işlemcilerinde veya Nexgen, Cyrix’in aynı tür işlemcilerinde ve diğerlerinde bu yazılım çalışacaktır. Bu demek oluyor ki yukarıda saydığımız tüm mikroişlemciler ve uyumlu olan diğerlerinin ortak bir yönü var. Bu ortak yönler ortak yazılım kodların olması ve mikroişlemcilerinin temel mimarileri birbirinin aynı olmasıdır.

    Yeni bir mikroişlemci üretildiğinde, eski mikroişlemcilere uyumlu olması büyük bir avantajdır. Öyle olmasaydı bugün dünyada oranında PC, X86 uyumlu işlemci kullanıyor olmazdı. Bu yüzden mikroişlemci pazarının bu büyük dilimini birkaç firma paylaşıyor, aslan payını Intel, daha sonra AMD geliyor, Cyrix ve Nexgen gibi diğer mikroişlemci üreten şirketlerin isimlerini pek duymuyoruz.